Loading...
Hatha jóga Feelwell Centrum

Belső Béka Jóga

Bejelentkezés:  06 70 420 9493

Budapest, 3. kerületi jóga stúdiónkban 2014. óta fogadjuk töretlen lelkesedéssel és szeretettel a jógázni vágyókat. Klasszikus hatha órákkal és székes jógaórákkal igyekszünk minden korosztály számára támogatást nyújtani az úton, melyre a testi-lelki egészségük megőrzése és javítása érdekében lépnek rá.

Belső Béka Jógastúdió bemutatkozása

A jóga

A jógának több fajtája létezik. A nyugati világban a hatha jóga rendszere a legismertebb, melynek elemei közül az ászana, vagyis a testgyakorlás az, amelyikkel legtöbben a jógát azonosítjuk. A jógastúdiókban elsősorban ezzel a lépcsőfokkal ismerkedhetünk meg közelebbről. A testtudat fejlesztése által előbb-utóbb a fizikai szinten túl is egyre nagyobb tudatosságra tehetünk szert.

Miért gyere? Mit fogsz kapni?

Ép testben ép lélek. Erőteljes, rugalmas, könnyeden mozgó testben kellemesebb élni, felszabaduló energiáinkat pedig a jóga magasabb céljai felé is fordíthatjuk akár, ha erre késztetést érzünk. Mindenkit várunk, aki egy alapos átmozgatással szeretné ellensúlyozni a hétköznapi monoton tevékenységeket. A napi kevés mozgás által megterhelt szervezetedet fel szeretnéd frissíteni és mindezt barátságos környezetben, jó társaságban szeretnéd megtenni, a 3. kerületi jóga stúdiónkban. Egy-egy jóga órán 60 percben lehetőséged lesz kiszakadni a napi rutinból, és a jóga testhelyzetek gyakorlása által felfrissülni testileg és lelkileg.

Specialitásunknak, a hatha jógának, mint a jóga többi ágának is, a végső célja az élet/ halál/ újjászületés örök körforgásából való megszabadulás. Bár sokak érdeklődését felkelti a jógának ez a része is, kevesen foglalkoznak vele komolyabban. A legtöbb ember életvitele nem is igazán teszi lehetővé, hogy ennyire mélyre merüljön. De bizonyos elveket egyre többen beépítenek az életükbe, még ha nem is a jógafilozófia részeként, hanem a környezettudatossági, egészségtudatossági mozgalmak hatására. Sokan törekszenek pl. a mértékletességre, sokan dolgoznak az önismeretük fejlesztésén, és egyre többen kerülik a hús, sőt akár minden állati eredetű táplálék fogyasztását.

Jóga típusok

A jóga népszerűsége töretlen. Ennek természetesen hátulütői is vannak, ezért nem árt, ha nyitottságunk mellett az egészséges kételkedésünket megtartjuk. Érdemes több oktatót, több óratípust is kipróbálni, hogy megtaláljuk azt, amelyik a szívünkhöz a legközelebb áll. Ma már rengeteg irányzat közül lehet választani.
Vannak komoly fizikai kihívást nyújtó jógatípusok, és vannak olyanok is, ahol az erőfeszítésmentes gyakorlás a cél. Vannak egészen extrém jógaórák is, melyekről hallva a hagyományokhoz ragaszkodó jógik talán rosszallóan csóválják a fejüket. Szerintem mindenki döntse el maga, hogy a kecskejóga, vagy a sörjóga űzése milyen előnyökkel és milyen hátrányokkal jár.
Nem kell bedőlni minden új hóbortnak, ugyanakkor kerülendő az is, hogy egy guru minden szavát teljes igazságként fogadjuk el, csak azért, mert magabiztosan adja elő magát.
A jóga mindenki számára sok tanulnivalót biztosít a fizikai szinten és azon túl is.

Jóga alkalmak órarendje a Feelwell Centrumban

hétfő: 10:00-11:00
kedd: 18:00-21:00
csütörtök: 8:00-9:00, 10:00-11:00, 18:00-19:00
péntek: 19:00-20:00
vasárnap: 11:00-12:00
Illetve minden hónap első szombatján 11:00-13:00.