Gyászfeldolgozás családállítás 3. kerület

Bartók Boglárka

Bejelentkezés:  06 70 420 9493

Bartók Boglárka vagyok, a Lélek-Jóga alapítója. Üdvözöllek az Feelwell Centrum oldalamon és bátorítalak, hogy jelentkezz be egy konzultációra, mert egészen máshogy fogod látni a jelenedet és jövődet az alkalom után. Konzultációt hétfőtől – péntekig tartok, telefonon egyeztetett időpontban.

Családállítás, gyászfeldolgozás bevezető

Bartók Boglárka – Gyászfeldolgozás, családállítás

„Márpedig minden, aminek a tudatára ébredünk, nem fog hozzánk sorsként visszatérni.” (Gilbert Renaud)

Gyászfeldolgozással akkor kezdtem foglalkozni, amikor a családállításokban megtapasztaltam, hogy az emberek kivétel nélkül őriznek a lelkük mélyén fel nem dolgozott veszteségeket, fájdalmakat. Természetesen a saját életem is bázis volt ehhez. Láttam, mekkora szüksége van mindenkinek, hogy szorongatott nehézségeivel megküzdhessen. Ehhez egy olyan segítőre van szüksége, aki mélységében ismeri a valós folyamatot, mert maga is megélte.

Gyászfeldolgozás módszere és eredménye

A félelem nagy úr, tisztában vagyok azzal, hogy az első lépés megtétele a segítség kérésében éppolyan nehéz, mint annak elfogadásában. A gyászfeldolgozó csoportok azért nagyon hatékonyak, mert sorstársak vannak együtt egy kis közösségben hosszú időn keresztül. A gyász nem csak társadalmi szinten szigeteli el az embereket, de családon belül is gyakori a kapcsolatok megszakadása. Ezen csoportokban szégyen nélkül megnyílhatnak, segítik egymást a csoporttagok és tükröt is tartanak egymásnak. Felismerik, hogy nincsenek egyedül, és ez hatalmas erőt ad számukra.

Itt – ahogyan a családállításban sem- nincs helye kritikának és ítélkezésnek, bátran ki lehet és ki is kell fejezni a belső érzelmi folyamatokat. Természetesen, amikor valakinek egyéni segítségre van szüksége, akár a gyászfolyamatban történt elakadása miatt, akár más területen/élethelyzeten szeretne változtatni, arra is van lehetőség, nem kell csoportba mennie, szeretettel várom egyéni konzultációra. Hogy milyen módszerekkel dolgozom, az a másik féltől, megérzéseimtől és a közös rezgéseinktől függ. Gyakran alkalmazom a kártyalapokról történő
meséltetést, a meséket, a rajzolást, idővonalas, vagy éppen a belső képekkel történő munkát is. Alkalmazok a családállításokból ismert technikákat, valamint a külföldi tanulmányaim során megszerzett fejlesztő, önbizalom erősítő, önkifejező módszereket. Ügyelek az egyszerűségre, s mindig a másik fél befogadó képességét tartom szem előtt: segíteni csak annak lehet, aki maga is szeretné!

Gyászfeldolgozás folyamata

Munkám során igyekszem a másik féllel felismertetni, hogy minden testi tünete, látható és láthatatlan elakadása, napi problémája, saját lelki megéléséből, fel nem ismert, és fel nem dolgozott traumájából, legfőképpen a gondolkodásmódjából adódik. Ha Önnek szüksége van egy olyan külső szemlélőre, aki objektíven, mégis maximális empátiával és alázattal áll az Ön segítségére, akkor bátran vegye fel velem a kapcsolatot.

A biologika ismerete rengeteg segítséget ad a megértéshez, a szemléletmód változtatáshoz, és közelebb visz a gyógyulási folyamathoz. Teljes mértékben azt vallom, hogy „betegségek” nem léteznek, csupán érzelmi konfliktusok hatására létrejött biológiai válaszreakciók vannak. (Pl. egy beragadt gyász vezethet „súlyos” testi tünetekhez, komoly érzelmi elakadásokhoz, újabb lelki konfliktushoz, s kialakulhat az „ördögi kör”.) A gyászfolyamat megélése és az egészség megőrzése így kapcsolódik össze.

Vissza a főoldalra a Gyászfeldolgozás, családállítás oldalról.

Feelwell Centrum terembérlés tetejére