Meditáció Budapest 3. kerület Pere Andrea

Pere Andrea és Székely Éva

Meditáció Budapest 3. kerület Feelwell Centrum

Bejelentkezés:  06 70 420 9493

2017. óta fogadjuk nagy lelkesedéssel és szeretettel a meditálni vágyókat a Budapest, 3. kerületi Feelwell Centrumban. A meditáció nagy mértékben segíti a kiegyensúlyozott életvitelt, különösen a mai rohanó világban. Szerda esténként várunk a Feelwell Centrumban.

Meditáció Budapest, 3. kerület – Feelwell Centrum

Meditáció Budapest sok helyén elérhető, de nálunk a Feelwell Centrumban kivételes körülmények vannak és nagyon jók a vevői vélemények. Minden héten szerdán 19.00 – 20.30 között, előzetes telefonos bejelentkezés szükséges Pere Andreánál 06 70 420 9493.

Tudtad, hogy a világ nagy vezetői és sikeres üzlet emberei ma is rendszeresen meditálnak? Hogy a meditáció a legősibb technika életed megváltoztatásához?

Különlegessége az egyszerűségben rejlik, sikeressége pedig a kitartásban.

Egy eszköz, egy kulcs a boldogságodhoz. Általa eljutsz oda, amit el szeretnél érni. A meditáció célja: a boldogság elérése. A meditáció módszere: befelé figyelés. Ez lehetőség arra, hogy megismerd valódi önmagad, a személyiségedtől az egyéniségedig való eljutás eszköze. A meditáció által belépünk abba a csendbe, ami bennünk van. Hiszen az elme békéje nem létezik, egy béke van, az elme nélküli állapot.

Mindenki tud meditálni?

Igen! Velünk született képességünk. Egyetlen titka, hogy csináld!

Miben segít a meditáció?

Mindenben, amit szeretnél megváltoztatni vagy elérni az életedben. A meditáció Budapest rohanó életében kifejezetten egy szükséges óázis azoknak, akik vissza akarják állítani a szervezetüket a normál rezgéshullámra.

A testi tüneteknek, betegségeknek lelki okai vannak és minden ami veled történik az belőled indul ki. Ebben az a jó hír, hogy, ha belőled indul ki, akkor benned meg is változtatható. Nincs olyan probléma, vagy betegség amire a meditáció ne lenne gyógyír.

Segít a fogyásban, a stressz megszüntetésében, az emberi és párkapcsolatok működésében, az anyagi jólét és bőség megteremtésében, önmagad elfogadásában, de legfőképpen az önszeretetben. Hiszen a legfőbb célunk a boldogság, melyet önmagunk elfogadásával és szeretetével tudunk elérni, mert szeretni csak az tud, aki önmagát is szereti. Üres tányérból nem lehet enni adni. Csordultig kell feltölteni magunkat szeretettel. A benned lévő szeretet pedig kapukat fog nyitni a világ felé és az álmaid elkezdenek megvalósulni, ekkor megérted a meditáció lényegét és mersz nagyokat álmodni, mert rendíthetetlen hittel hinni fogod, hogy bármire képes vagy! Amennyiben további részleteket szeretnél olvasni a meditációról, kattints ide.

Miért jó a csoportos meditáció?

A csoportos meditációknak rendkívül nagy élménye van. Az élmény mellett azonban az összekapcsolt tudat és az energia koncentráltsága nagy segítség a változás beindításához.

Mikor érdemes meditációt tartani?

Meditálni bármikor lehet, általában a reggeli és esti órákban szoktunk, de napközben is nagyon sokat segít például egy feszült, stresszes állapot feloldásában és ilyenkor a probléma megoldása is megtörténik, könnyedén, gyorsan. Vannak munkahelyek, ahol már elterjedt a munkaidő alatt végezhető meditáció, hiszen a munkahelyek vezetői is felismerték, hogy jobb a teljesítő képességük a rendszeresen meditáló embereknek.

Milyen gyakran kell vagy szabad meditálni?

A meditációt az életünk természetes részévé kell tennünk, úgy mint a fogmosást. Legyen igényed rá, legyen hétköznapi rutinfeladat, váljék szokássá, majd jellemmé,  meditálj minden nap vagy naponta többször is, lehet egy órát vagy csak tíz percet, lényeg, hogy érezz rá az ízére és akkor tudni fogod neked milyen gyakran kell. Nem tudod túladagolni és nincs mellékhatása sem. Élj vele, mint lehetőség az életedben.

Meditáció Budapest 3. kerület összefoglalás

A mai rohanó világunkban nagy segítséget nyújthat a meditáció, hiszen a kiegyensúlyozott élet egyik alapelemévé válhat. A Budapest 3. kerületi Feelwell Centrumban 2017 óta, szerda esténként 19.00 – 20.30 között, nagy lelkesedéssel és szeretettel várjuk a meditálni vágyókat. Előzetes telefonos bejelentkezés szükséges Pere Andreánál 06 70 420 9493.

A meditáció a legősibb technika életed megváltoztatásához, amelynek sikeressége a kitartásban, különlegessége pedig az egyszerűségben rejlik. A meditáció alapvető célja a boldogság elérése, eszközként, kulcsként szolgálhat a céljaid eléréséhez. Éppen ebből az okból kifolyólag a világ nagy vezetői és sikeres üzletemberei például ma is rendszeresen meditálnak. Adódik a kérdés, hogy vajon mindenki tud-e meditálni? A válasz: egyértelműen igen, hiszen velünk született képességünk, módszere a befelé figyelés, amely hozzásegít ahhoz, hogy megismerd valódi önmagad, a személyiségedtől az egyéniségedig való eljutás eszköze. Az elme békéje nem létezik, egy béke van, az elme nélküli állapot, és a meditáció által belépünk abba a csendbe, ami bennünk van. Egyetlen titok van: hogy rendszeresen csináld!

Mindenre gyógyír a meditáció

A fentebb említett személyiségfejlődés és lelki kiegyensúlyozottság mellett, a meditáció életed más területein is segítséget nyújthat, valójában szinte mindenben, amin változtatni szeretnél vagy célként lebeg a szemed előtt. Minden, ami veled történik, az belőled indul ki, a testi tüneteknek, betegségeknek többnyire lelki okai vannak. Nincs azonban olyan betegség vagy probléma, amire a meditáció ne lenne gyógyír, hiszen ha valami belőled indul ki, akkor az benned meg is változtatható. A meditáció segít önmagad elfogadásában, de legfőképpen az önszeretetben, és ezáltal az emberi és párkapcsolatok jobb működésében, a stressz megszüntetésében, az anyagi jólét és bőség megteremtésében, és akár még a fogyásban is.

Klisének hangozhat, de nagy igazság, hogy szeretni csak az tud, aki önmagát is szereti, és mivel legfőbb célunk a boldogság elérése, fel kell tölteni magunkat szeretettel, hiszen ezt a fajta boldogságot csak önmagunk elfogadásával és szeretetével tudjuk elérni. A bennünk lévő szeretet pedig kapukat fog nyitni a világ felé, mert ha megértjük a meditáció lényegét, rendíthetetlen hittel hinni fogunk abban, hogy bármire képesek vagyunk és az álmaink elkezdenek megvalósulni. Érdemes kipróbálni a a csoportos meditációt, mert rendkívül nagy élménye van, illetve az élmény mellett nagy segítség a változás beindításához az összekapcsolt tudat és az energia koncentráltsága is.

Mikor végezhető a meditáció

Meditálni bármikor lehet, a meditációt azonban életünk természetes részévé kell tennünk, úgy mint a fogmosást. Javasolt általában a reggeli és esti órákban elvégezni, de napközben is nagyon sokat segít például egy feszült, stresszes állapot feloldásában, és ilyenkor a probléma megoldása is könnyedén és gyorsan megtörténik. Vannak munkahelyek, ahol már elterjedt a munkaidő alatt végezhető meditáció, hiszen a munkahelyek vezetői is felismerték, hogy a rendszeresen meditáló embereknek jobb a teljesítőképességük. Meditálj minden nap vagy naponta többször is, lehet egy órát vagy csak tíz percet, lényeg, hogy érezz rá az ízére és akkor tudni fogod neked milyen gyakran kell, váljék hétköznapi rutinfeladattá, később szokássá, majd jellemmé. Élj vele, mint lehetőség az életedben, hiszen a meditációt nem tudod túladagolni és nincs mellékhatása sem.

A meditáció rövid története

A meditálók esküsznek a gyakorlat azon képességére, hogy tartós pozitív változást hoznak életükbe. De honnan származik a meditáció? Honnan származik? Ki gondolta ki a módszert?

Nem igazán tudjuk. A meditációs gyakorlat legkorábbi feljegyzései kb. 1500 éve készültek. Úgy tűnik, hogy a védikus vagy a korai hindu iskolák legkorábbi formáinak szerves része volt Indiában. Az ie 6–4. Században a kínai taoista és indiai buddhista hagyományok elkezdték fejleszteni a meditációs gyakorlat saját verzióit. Nyugaton a meditációs gyakorlat korai formáit olyan figyelemreméltó személyek fejlesztették ki, mint az Alexandria Philo, a Közel-Kelet sivatagi atyái és Szent Ágoston.

A meditáció eredete

Az angol „meditáció” szó a meditatumból származik, amely latin kifejezés jelentése „elgondolkodni”. Bár nem tudjuk, mikor kezdték el pontosan az emberek meditálni, a szakértők egyetértenek abban, hogy a gyakorlat valószínűleg sok ezer évvel ezelőtt, a modern civilizáció születése előtt kezdődött. Amikor a tudósok megvizsgálták a meditáció eredetét, először az ősi szövegeket kellett megfejteniük, hogy utalásokat találjanak erre a tudományágra. Számos régészeti lelet azt sugallja, hogy a vadászok és gyűjtögetők a meditáció bizonyos formáinak gyakorlói, akárcsak a korai sámánok. Tudásukat szó szerint nemzedékről nemzedékre adták át, segítve a modern meditáció kritikus alapjainak megteremtését.

Nehéz lehet meghatározni a meditáció eredetét, mivel olyan sok gyakorlat tartozik a „meditáció” égisze alá. Ez az éberség? Elmélkedés? Úrvacsora? Kántálás? Trance? Lásd: Melyek a meditáció különféle típusai, hogy megértsük a „meditáció” kifejezés alatt felmerülő gyakorlatok sokféleségét.

Meditáció Keleten

Noha a meditáció számos formája megtalálható az ősi vallási hagyományokban a világ minden tájáról, a gyakorlás, mint egy szellemi út formális alkotóeleme, valószínűleg a legjobban kapcsolódik a buddhizmushoz. Buddha, aki körülbelül 2600 évvel ezelőtt Délkelet-Ázsiában élt és tanított, egy olyan tapasztalati utat alapított, amely a meditálók  generációit arra ösztönözte, hogy lelki békében leüljenek és lélegezzék magukba azt tartósan. Tanításai szerint a meditatív koncentráció a három képzés egyike, amelyek együttes gyakorlása ébredést vagy megvilágosodást eredményez. A másik kettő a megfelelő etikai magatartás és a bölcsesség, hogy a valóságot lássuk.

Azok a férfiak és nők, akik betekintést és bölcsességet szereztek a Buddha tanításainak a gyakorlatba történő átültetésével, másokat tanítottak. Az ezt keresők utazásaik során tanulták meg a nagyszerű tanároktól, a saját maguktól távol eső kultúrákban éltek egy darabig, aztán hazatértek és elkezdték tanítani a tapasztaltakat. Egy ponton az emberek a buddhista meditáció valamilyen formáját gyakorolták a mai Afganisztántól Japánig és Mongóliától Indonéziáig. A buddhizmusról ismert, hogy egy spirituális gyakorlat, amely adaptálódott azon régiók kultúrájához, ahonnan a gyökerei eredeztek.

Erre példa a Zen-meditáció. A 7. században Dosho japán szerzetes Kínába utazott, ahol Hsuan Tsang nagymester tanítása alatt tanulmányozta a buddhizmust. Miután visszatért Japánba, nyitott egy meditációs csarnokot, és elkezdett tanítani az üléses meditáció egy olyan formáját, amely zazen néven vált ismertté. Ennek eredményeként olyan japán szerzetesek és apácák generációi nőttek fel, akiknek mindennapi rutinjukba beépült az ülve meditálás.

Vissza a főoldalra a Meditáció Budapest 3. kerület oldalról.

Feelwell Centrum terembérlés tetejére