Párterápián tapasztalt esetek gyűjteménye

Párterápia Budapest 3. kerület
Párterápia Feelwell Centrum

A következő felsorolásban összegyűjtöttük, hogy milyen esetek szoktak tipikusan előfordulni a párok életében, amik problémákhoz vezetnek, de megoldhatóak. Hátha rá ismersz a Ti esetetekre és akkor tudni fogod azonnal, hogy van rá megoldás.

 • Túl sokat van távol a férj és nem vesz részt a család életében eleget,
 • Nem egyezik a két fél érdeklődése egyáltalán és konfliktus van a kedvtelésre fordított külön idők elosztásában,
 • Állandó vita van a gyereknevelés különböző megközelítése miatt,
 • Nincs egyetértés az otthoni feladatok felosztásában,
 • Az egyik fél szüleinek “rátehénkedése” a családra, megoldhatatlan probléma a másik fél számára.
 • Nem megfelelő kommunikáció a felek között
 • Félelem a vélemény nyilvánítástól
 • Helytelen, negatív gondolatok a pároddal kapcsolatban
 • Irreális elvárások a pároddal és a minden napi életeddel kapcsolatban
 • A terhek egyenlőtlen elosztása vagy ennek feltételezése
 • Általános elhidegülés, természetesen akár a fenti okok kulminálásaként
 • Egy szerető megjelenése és negatív hatása
 • Mindenféle külső ok, nem megfelelő barátok tanácsai, reklámok, 21. századi információ áradat nem megfelelő kezelése, stb.

Hamarosan folytatjuk a gyűjtemény szerkesztését.

Párterápia egyéni bejelentkezés:  06 70 420 9493

Párterápia Budapest 3. kerületben,  a Főtér mellett, könnyen megközelíthető helyen a Feelwell Centrumban. Székely Gábor vagyok, a speciális párterápia, a házasságmentő szolgálat alapítója. Üdvözöllek az oldalamon és bátorítalak, hogy jelentkezz be egy konzultációra Budapest, 3. kerület, Feelwell Centrumba, mert egészen máshogy fogod látni a lehetőségeidet az alkalom után. Konzultációt hétfőtől – péntekig tartok, telefonon egyeztetett időpontban. Az első beszélgetésre szánd rá a 3 órát, aztán majd meglátod, hogyan tudunk továbbhaladni.

Párterápia válási statisztika
Válási statisztika 2019

A hivatalos statisztikák szerint az Európai Unióban 1965-tól napjainkig:

 1. felére csökkent a házasságkötések számának aránya,
 2. több mint kétszeresére nőtt a válások száma,
 3. valamint a házasságok 60%-a válásba torkollik és
 4. 75%-át a nők kezdeményezik.

Ezen adatokon már jól látszik, hogy a párkapcsolatokban és házasságokban rendszerszintű hiba található. Annak ellenére, hogy a mai információs társadalomban az információkat megszerezni sokkal könnyebb mint valaha, mégis tömegesen és sokkal többen hoznak látszólag rossz döntést amikor életüket összekötik valaki mással. Elgondolkodtató az is, hogy régebben nem volt ilyen sok válás. A párkapcsolati tanácsadás során, a te aktív közreműködésed és munkád segítségével, meg fogjuk találni a választ arra a kérdésre, hogy mit jelent számodra egy párkapcsolat vagy házasság, és feltérképezzük azokat a mozgatórugókat és sémákat, melyek a párkapcsolati működésedet és elképzeléseidet meghatározzák. Végül ezeket sajátos módszerünkkel újraprogramozzuk, melynek eredményeképpen újraszerveződik párkapcsolatod és elérkezhet életedbe a vágyott boldogság.

Ügyfél vélemény a párkapcsolati tanácsadásunkról

Egyik ügyfelünk összefoglaló, szubjektív véleménye: a mai rohanó, elfoglalt világban sokszor elbeszélünk egymás mellett, a férfi és a nő egészen máshogy éli meg a hétköznapokat, miközben rengeteg olyan impulzus éri az embereket, amik mindig egy kicsit más irányba terelik a gondolataikat. Ezek a gondolatok gyakran nem valós feltételezéseket gerjesztenek, amelyek ha nem kerülnek megbeszélésre, még több nehézséghez vezetnek. A felek gyakran másokkal beszélik meg a vélt problémákat, akik aztán szintén rosszul értelmezik az egész szituációt, ezért érdemesebb inkább szakembert felkeresni ebben a témában. A  3. kerületi Feelwell Centrum párterápia szolgáltatása segítségével nemcsak nagyon gyakorlott szakemberrel tudja megosztani a sérelmeket az a fél, aki meg akarja javítani a párkapcsolatot, hanem olyan módszertani sémákat is elsajátíthat a problémák megválaszolásához, amelyek tényleg működnek és az elmondások alapján nagy arányban hatékonyak a kapcsolatok jobbá tételében, mivel rávilágítanak a különböző nemek játékszabályaira, amelyek tisztázhatnak rengeteg addig nem értett reakciót. Emellett megtanulod, hogy hogyan tudod befolyásolni a soron következő eseményeket illetve a párod reakcióit és gondolkozását azon keresztül, hogy pontosan érted a szituációt, és a szolgáltatás módszertanán és néhány konzultáción keresztül eljutsz a megoldásig. Jó élményeket kívánok mindenkinek a párkapcsolat megjavításában, hamarosan sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az életed!

A válás sebei

Párkapcsolati tanácsadás 3. kerület
Házasságmentő szolgálat Feelwell Centrum

Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy a válás által okozott károk felbecsülhetetlenek a válófélben lévők számára, mivel többnyire sértett érzelmektől fűtve hozzák meg a döntést, hogy elválnak vagy szakítanak, és azt gondolják, hogy a szakítás vagy válás a legmegfelelőbb módja a problémák megoldásának. Sok év is eltelhet, mire realizálják, hogy az igazi feladat nem az elválás, hanem azoknak a párkapcsolati működési sémáknak az átalakítása, ami anno a váláshoz vezetett. A legtöbb embernél azonban elmarad ennek a feladatnak az elvégzése, keveset vagy egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy megtalálják, mi lehetett a hiba, inkább egyik kapcsolatból a másikba menekülnek. Az egyéni felelősségvállalás helyett egyszerűbb a másikat hibáztatni, és a hibák felhánytorgatása mellett látszólag könnyebb a válás/szakítás érzelmi fájdalmát elnyomni. Így azonban elkerüljük azt a feladatot, amely által válaszokat találhatnánk arra, hogy mitől romlott el a kapcsolatunk, és elindulhatnánk a mentális és lelki feldolgozás rögös útján. Különösen nehezíti a helyzetet, amikor gyermekek is vannak a válófélben lévő kapcsolatban, hiszen ebben az esetben a gyermekek azok, akik a két felnőtt ember irracionális és érzelmektől túlfűtött döntése miatt a legtöbb nehézséget fogják elszenvedni, ráadásul úgy, hogy a szülők utána sem változtatnak rossz berögződésekre alapuló szokásaikon.

Válóokok

A leggyakoribb válóokokat vizsgáló statisztikákból is a fenti leírás köszön vissza, ezek között szerepel a megfelelő kommunikáció hiánya; nem reális, negatív gondolatok a pároddal kapcsolatban; túlzott elvárások a pároddal és az általános életeddel kapcsolatban; a terhek egyenlőtlen elosztása vagy ennek feltételezése; általános elhidegülés; szerető megjelenése; illetve olyan külső okok mint például a nem megfelelő barátok tanácsai, reklámok, 21. századi információ áradat nem megfelelő kezelése, stb. Az elmúlt 20 évben megduplázódott a 40-50 év közötti válások aránya, és napjainkban is ez a korosztály teszi ki az összes válás több mint 40%-át. Érdemes átlapozni a 2019-ben, a KSH által publikált kimutatást különböző nagyon érdekes és tanulságos statisztikákkal, amelyeken keresztül képet kaphatunk a válások alakulásáról;  a  házasság tartalmáról és házasságtartam szerinti stabilitásáról; a közös kiskorú gyermekek számáról; területi különbségekről és az elváltak népességen belüli alakulásáról is.

Feelwell Centrum terembérlés tetejére